كيكة الجيلي من أجمل أنواع الكيك بتاخد وقت فى تحضيرها و عملها شوية لكنها بجد رائعة و لذيذة و خفيفة كمان. الحقيقة انا جربتها كتييييييييييير و عديت بمراحل فشل كتيييييييييييييير و ساعات كانت بتنجح و ساعة ما تتقلب بتنزل كل حتة لوحدها :) لكن برده ده مايمنعش إني ما استسلمتش لحد ما ظبتت معايا الحمد لله فقلت طبعا لازم انقلكم خبراتي الفظيعة
مقادير عمل كيك الجيلي
- 2 كوب دقيق.
- باكو بكينج باودر.
- 2 بيضة.
- رشة فانيليا.
- ثلث كوب زيت ذرة.
- كوب حليب (و ممكن 3 ملاعق حليب بودرة مع كوب ماء).
- كوب سكر.
- كيلو موز.
- 5 او 4 باكو جلي.
- باكو كريم شانتيه.
- ثمن قشطة.
طريقة عمل كيك الجيلي
** المقادير لعمل صنية مقاس 28 فلو عندك صنيتين زي بعض فى الشكل و قد بعض فى الحجم هتوفر عليكي وقت كتير.
- احضري صينية مقاس 28 و بطنيها بالزيت و الدقيق. اذا كانت الصينية من نوع لا يلصق به الطعام يكفي دهنها بالزيت.
- اخلطي الدقيق مع البكينج باودر فى إناء و انخليهم جيدا.
- ضعي السكر و الحليب و البيض و الزيت و الفانيليا فى الخلاط و اضربيهم جيدا من دقيقة لدقيقتين.
- ضعي الخليط فى إناء. ثم ابدأ بسكب الدقيق شيء فشيء فوق الخليط مع التقليب المستمر بمضرب يدوي او كهربائي. حتى يتكون عجين كيك ينسكب من الملعقة مثل شريط.
- اسكبي الخليط فى الصينية و ضعيها فى الوسط فى فرن ساخن على درجة حرارة 180. و لا تفتحي عليها قبل مرور من 20 الى 30 دقيقة. للتأكد من ان الكيك نضجت ضعي سكينة بداخلها و اخرجيها اذا خرجت نظيفة اذا فالكيك نضجت تماما. اقلبي الكيك من الصينية و اتركيها تبرد جانبا.
- حضري 2 باكو جيلي (لكل باكو جيلي كوب ماء ساخن و كوب ساقع و 2 ملعقة طعام سكر). قطعي نصف كمية الموز حلقات دائرية فى الصينية و اسكبي فوقهم الجيلي و ضعيه بالفريزر حتى ييتجمد.
-حضري 1/2 1 باكو جيلي. اقطعي الكيك نصفين و ضعي نصف فوق الجيلي فى الصينية و اسقيه بالجيلي. و ادخليها الفريزر مرة اخرى حتى تتماسك.
- اضربي الكريم شانتيه مع ربع كوب حليب مثلج مع القشطة. و قطعي باقي الموز فى خليط الكريم شانتيه و قلبيه. ثم احشي به الكيك.
- اغلقي على الحشو بنصف الكيك المتبقي و اسقيه ايضا ب 1/2 1 باكو جيلي. ادخلي الكيك الثلاجة لمدة لا تقل عن 5 ساعات.
- باقي خطوة قلب الكيك :) يوجد 3 طرق اختاري المناسب لكي:
1- ضعي الصينية فى إناء أوسع به ماء دافىء للحظات و ارفعيها ثم اقلبيها.
2- مرري الصينية فوق شعلة بوتاجاز مشتعلة (لا تضعي الصينية على النار مباشرة) فط من فوق الشعلة بمسافة.
3- اقلبي الصينية و لا ترفعيها و احضري قطعة قماش مبللة بماء ساخن و مرريها على ظهر الصينية حتى تشعري ان الجيلي فك من الصينية.
كدا الحمد لله قلبتيها :D قدميها لعائلتك و بألف هنا و شفا.
- حضري 2 باكو جيلي (لكل باكو جيلي كوب ماء ساخن و كوب ساقع و 2 ملعقة طعام سكر). قطعي نصف كمية الموز حلقات دائرية فى الصينية و اسكبي فوقهم الجيلي و ضعيه بالفريزر حتى ييتجمد.
-حضري 1/2 1 باكو جيلي. اقطعي الكيك نصفين و ضعي نصف فوق الجيلي فى الصينية و اسقيه بالجيلي. و ادخليها الفريزر مرة اخرى حتى تتماسك.
- اضربي الكريم شانتيه مع ربع كوب حليب مثلج مع القشطة. و قطعي باقي الموز فى خليط الكريم شانتيه و قلبيه. ثم احشي به الكيك.
- اغلقي على الحشو بنصف الكيك المتبقي و اسقيه ايضا ب 1/2 1 باكو جيلي. ادخلي الكيك الثلاجة لمدة لا تقل عن 5 ساعات.
- باقي خطوة قلب الكيك :) يوجد 3 طرق اختاري المناسب لكي:
1- ضعي الصينية فى إناء أوسع به ماء دافىء للحظات و ارفعيها ثم اقلبيها.
2- مرري الصينية فوق شعلة بوتاجاز مشتعلة (لا تضعي الصينية على النار مباشرة) فط من فوق الشعلة بمسافة.
3- اقلبي الصينية و لا ترفعيها و احضري قطعة قماش مبللة بماء ساخن و مرريها على ظهر الصينية حتى تشعري ان الجيلي فك من الصينية.
كدا الحمد لله قلبتيها :D قدميها لعائلتك و بألف هنا و شفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق